Jag och mina bröst

av Anna Viresha

Bröstcancern får mig att dansa med ett annat leende. Från en djupare plats inifrån & ut. Sprider min glädje för att få leva här och nu.. Jag tar vara på mina nära och kära. Och med det har jag aldrig känt mig så attraktiv, som tiden efter. Tiden efter då jag endast bär på ett bröst.

Mitt i strålningsveckorna – Pigalle blir mitt andra hem <3

2/4 är en dag att alltid minnas

Nu är det två år sedan jag fick veta att jag hade hormonell bröstcancer. Två år av operation , strålning , medicin, tårar, glädje , kärlek , nakenhet, röntgen och åtskilliga besök. Med det en otrolig orkeslöshet bladat med en större livs glädje än någonsin. Att varje dag få andas , kunna röra min kropp till musikens regnbågsfärgade spiral. Och att få leva. Tackar universum, mina änglar och ljuset sommar med mig , som håller mig.

Dagen innan, ett sista farväl av det kära bröstet

Att få veta att något du håller kärt, som är dig så nära och förknippas med kvinnlighetens skönhet. Ett bröst. Det ska bort, det blir tomt, det blir platt. Känslan innan, att inte veta hur känslan blir efter…

En osynlig tomhet

Men inte för en endaste stund att jag känt att det inte är där. Jag ser att det inte är där. MEN det känns som det är där. Jag säger fortfarande mina bröst. För mig kommer det alltid vara med mig .

Jag släppte taget, såg gåvan och tog emot med kärlek

Kirurgens möte som skapade skratt

När jag träffade min kirurg för ett möte om att operera in ett nytt bröst, så visste jag redan svaret. Jag har känt från dag ett att jag inte kommer göra något nytt bröst. Mina är dels väldigt små så det syns inte såå mycket.

MEN , sedan bröstet försvann har jag aldrig känt mig så attraktiv . Lyser av livsenergi och aldrig känt mig så eftertraktad som fram till nuets stund. Och med det vill jag säga att det sitter inte i bröstet. Ingen har valt att gå eller ens sagt att de inte vill lära känna mig pga att jag har ett bröst. Tvärtom.

När jag är ute och dansar så ler jag med hela kroppen . För att göra andra glada. När blickar kastas mot mig , har jag inte en tanke på att dom kanske tittar för att jag bara har ett bröst. Nej , de tittar ju för att jag är jag oavsett. För att jag inspirerar med livsglädjens glittrande stjärnor omkring mig.

Att tillåta sig att skratta och känna glädje mitt i tomhetens hål som jag kom upp ur så mjukt Bild tagen en månad efter operation, tacksam

Älskar mig själv på ett djupare plan

OCH det är något som för mig är så stort. Det har lett mig till en annan självkärlek på ett djupare plan. En trygghet som utstrålas. Och att känna det. Smaka på de orden och landa. Det är stort. Jag har jobbat så mycket med mig själv. Att komma dit jag är idag. Att älska mig fullt ut . Utan att få någon annans bekräftelse. Och nu med ett bröst. Det visar vad jag varit med om. Och det står för den jag är idag med denna otroliga resa jag gjort.

SÅ mitt första möte att visa min nakenhet med detta var stort. Ett möte jag aldrig glömmer.. En speciell stund och en tröskel att komma över. Jag vågade tillslut och det är jag stolt över.

Jag är jag oavsett ett bröst eller två <3

Ingen operation

Så min kirurg och assistent satt och tittade på mej med öppna munnar och ett leende av min lilla föreläsning . De tyckte att jag skulle få betalt av dom istället. Och någon operation är det inte på tal om.

Med det hoppas jag kunna inspirera andra som HAR bröst. Att inte göra de super större. Alla är kärlek oavsett och värda lika mkt oavsett <3

Gratitude Bröstcancern

Läs vidare om upptäckten och dagen då bröstet försvann..

Inlägg du kanske gillar

3 kommentarer

Cecilia Rosenmåne 16 december, 2023 - 22:58

Vackra människa!
hittade din blogg ikväll och jag är djupt Tacksam för dina ord om att leva med ett bröst !
Jag har precis fått bröstcancer för andra gången och denna gång ska hela bröstet opereras bort . Älskar mina bröst och att ta bort en del av min kvinnlighet har gjort mig både ledsen och rädd…
Dina ord hjälpte mig så otroligt mycket att känna tillit till att det blir bra …att det finns ett vackert liv trots bara ett bröst och att man även kan känna sig attraktiv ! Jätteviktigt att få höra som nybliven singel !
Från djupet av mitt hjärta TACK ❤️❤️❤️
Dina ord har fått mig att tro på ett fint ,rikt och njutbart liv 🙏

Svara
Anna Viresha 7 februari, 2024 - 08:01

Tack själv fina du. och tack för de fina orden och kortleken <3

Svara
Anna Viresha 7 februari, 2024 - 08:02

Vi är ju vår själ och vårt ljus oavsett utseende. Att istället utstråla glädjen till livet och att få möjligheten att fortsätta leva, det djupet är något vi får på denna cancer resa och DEN i sig är attraktiv <3 Varma kramar i massor.

Svara

Lämna en kommentar

* Genom att lämna en kommentar samtycker du också till att vi lagrar och publicerar den data du anger. Den som är ansvarig för behandling av uppgifterna är Anna Viresha Malm. Du har rätt att få registrerade personuppgifter utlämnade när du ber om dem, eller på begäran ändra felaktiga eller ofullständiga uppgifter. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke och det gör du genom att kontakta mig för att bli borttagen ur databasen.