Upptäckten & Mastoidit

av Anna Viresha
Upptäckten & Mastoidit

En liten utstickande puttekula

På sen sommaren 2017 så kände jag en liten kula i mitt vänstra bröst. Den syntes även tydligt då jag låg ner. Stack ut som en liten rund kulle. Min första känsla om jag ska vara helt ärlig var nog inte så bra , men den la jag djupt inne i mig. Den fanns där i bakgrunden som en liten skugga. Tänkte att det var en bindvävskula. Jag hade inga problem att tala om att jag har en kula i bröstet. Vänner kände & jag ville gärna höra att det var nog ingen fara . Skönt .Tiden gick. Jag var väldigt trött hela hösten, även om äter som jag gör och med alla närings tillskott så var tröttheten efter mig varje dag. Ingen läkare hittade något fel. Min dotters pappa Lars var på mig ofta om att jag skulle kolla upp min kula pga att jag var så trött, att det kunde ha ett samband. Så till slut skickades remiss in och processen var igång.

Ibland sätts livet på sin spets, ett avbrott i min vardag…..så 5 veckor innan jag fick beskedet kom en allvarlig infektion.

När livet leker i en ovisshet av det som komma skall

Hade precis varit på min underbara resa i Indien. På ett auyverdiskt reatreat . Ompysslad från morgon till sen kväll. Att vara i ett med sig själv och känna hur ditt inre ljus sprider sig mer och mer , i varenda cell och i hela din omgivning.

Att känna hur bra livet är och vilken lycka att just jag att möjligheten till att få denna boost. Min landning hemma var mjuk och fin med en vecka i sälen med familjen. Det var fantastiskt. Lika mycket som sommaren helar oss gör även de vackra vyerna i våra snöfjällar likaså. Att gå i ide och samla kraft och vila.

Jag fyllde år och fick en helt fantastisk overklig resa till Maldiverna. Wow  alltså , jag ska resa igen till jordens paradis. Overkligt , bo i en egen stor villa med pool på pålar i det turkosa stillsamma vattnet. Längtade men var ändå kvar i nuet.

Mastoidit – en smärta från en annan planet

Mastoidit

Veckan innan så började mitt öra göra ont, det blev värre och värre… satte sig i talet, käken och nacken. Kunde knappt gå , äta eller prata. Gick från salongen gråtandes till apoteket och bad om ngt som stillade smärtan. Jag som aldrig äter värktabletter fick nu ta de som gick för denna olidliga smärta. Det visade sig vara öroninflammation från en annan värld. Lök i örat och antibiotika med juicer  & näringsrika smoothies var på menyn. Det var smorde starkaste gravidvärkarna du kan tänka dig i örat, omoch omigen utan ände.

Mitt i detta började benet bakom örat ömma och svullna upp, varmt och rött. När jag ringde vårdcentralen så fick jag snällt vänta då de påstod att de kan bli ömt, men dagen efter ringde jag igen gråtandes och fick komma. Men stapplande steg höll jag i Lasses armar och tog mig fram, vek svag gråtandes och utslagen tog jag mig till dr för 3.e ngn denna veckan. Så visade sig vara Mastoidit. Benröta också kallad, en livshotande infektion , se nedan .

Akutinlagd – allt gick så fort

Blev skickad direkt upp till sjukhuset där min kära syster mötte upp mig och fick tårar då hon såg hur illa däran jag var. Det känns så fint att ha alla omkring mig med stöd. På sjukhuset  gjorde de massa undersökningar, jag var så trött och bara släppte taget och drömde mig bort till min sand strand. . Oj vilken resa det blev. Inlagd direkt med intravenöst på obestämd tid. Läkaren sa att jag måste förstå allvaret i detta .Allt gick så fort Samma kväll gjorde de ett kirurgiskt ingrepp då jag var vaken. De skar upp trumhinnan och dammsuga ut all vätska så att den inte skulle nå hjärnan. Hela kroppen skakade på sängen där jag låg , chockad och tagen. Här hade vi 50 % chans att slippa operation dagen efter. Den innebar att man går in i benet och får ut vätskan bakvägen, sedan ligga med drenage en vecka .Detta för att inte vätskan skall nå hjärnan vilket e livshotande .

Obeskrivligt

Det blev en smärtsam öm natt som många andra. Fick massa morfin och sömntablett så jag kunde sova. Jag kunde unde hela denna resa bara ligga på ryggen. En smärtsam resa på sjukhuset i en vecka med massa prover och undersökningar mm Och jag har ändå haft tur. Det kunde gått väldigt illa och ljuset var med mig till att få det att vända i rättens stund. Sjukskriven i 4 veckor med vila och egenvård. Jag fick äta starka tabletter i 5 veckor som gjorde mig ännu tröttare och min hjärna var inte med alls. Kände mig mkt påverkad . Idag känner min kropp fortfarande av denna resan och är väldigt skör. Jag måste hushållande min energi depå. Under hela min sjuktid fanns vänner och familj som ett otroligt stöd – älskar er alla så , ni fanns där & ställde upp till max.  Kärlek

Tillit

Jag har alltid tillit till livet och allt som sker. Min resa var just då inte så viktig även om det kändes väldigt tråkigt att vara på sjukhus hela veckat jag skulle varit iväg – Det var inte nu jag skulle åka dit av olika anledningar. Kanske behövde jag detta för att vila och landa efter de andra resorna . Örat står ju för att lyssna på sig själv, sina behov och att kunna säga nej och stå upp för sig själv  <3

Inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

* Genom att lämna en kommentar samtycker du också till att vi lagrar och publicerar den data du anger. Den som är ansvarig för behandling av uppgifterna är Anna Viresha Malm. Du har rätt att få registrerade personuppgifter utlämnade när du ber om dem, eller på begäran ändra felaktiga eller ofullständiga uppgifter. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke och det gör du genom att kontakta mig för att bli borttagen ur databasen.