Sista beskedet….för nu

av Anna Viresha

Sista testet klart ….för nu…

I 1,5 år väntade jag …väntade och väntade på at min remiss för genitik bröstcancer och livmoder cancer skulle gå igenom. I aug tog jag proverna i gbg och idag 12 veckor senare fick jag ett besked. 

En väntan på ett telefonsamtal som jag kände skulle vara positiv. Då de sagt först att alla ska komma ner till Sahlgrenska oavsett svar och jag får en telefon tid. Det kunde ändå inte ge mig ett lugn till 100% … det skapade oro, tankar och känslor. Känslor som väcktes upp igen sedan samtalet jag så väl minns i köket på salongen den 7/4 Tankar och rädslor som möttes med tårar då läkaren idag ringde och sa att det inte visade något med den tekniken de idag har. Att min syster och dotter kan bli glada idag för att detta beskedet gällde även dom. Och betyder ju oerhört mycket för oss alla.. Jag , dom och vi ska fira…

I Do….

Även om jag kände en lättnad så kom tårarna ner, rinnandes för mina kinder. Trängdes ut genom min hals som en svidande känsla . En känsla att inte hålla tillbaka….Tårar som inte behövde analyseras. Det bara öppnade upp för att något skulle ut. Ibland kan jag känna att jag ej haft cancer eller ens varit med om detta. Men sådana här samtal och möten blir en stark sann påminnelse om vad jag verkligen gått igenom …

Eller att jag vissa dagar är totalt utmattad i min kropp Andra dagar är energin hög och livet är högt. Jag kan ta en bild som visar min livspassion glädje och mitt ljus i ögonen. Men alla dagar precis som de människor vi är är tunga av just denna obotliga trötthet. Som just nu är min vän och får vara där tills vi är klara med varandra… <3  Det är en lång resa tillbaka efter allt som varit, att acceptera det och följa med på färdens väg.

ÄR såklart otroligt tacksam för att denna resan inte fortsatte i en annan riktning med allt vad det skulle innebära med genetisk cancer… Låter det sjunka in och känna tacksamheten skölja över mig och mitt jag. Landar……tar in , blundar och bara är. Hittar ett leende där inne i mitt hjärta. Ett leende att det är en ny dag med ett tomt oskrivet blad. Ett leende för just de människorna omkring mig som sprider kärlek och ger mig kraft, energi , passion och en inre eld. Tack för er <3

Inlägg du kanske gillar

2 kommentarer

Leandra Sleep 4 mars, 2022 - 15:11

Asking questions are truly good thing if you are not understanding anything totally, however this post gives good understanding
yet.

Svara
Anna Viresha 5 mars, 2022 - 08:28

Thank you so much =)

Svara

Lämna en kommentar

* Genom att lämna en kommentar samtycker du också till att vi lagrar och publicerar den data du anger. Den som är ansvarig för behandling av uppgifterna är Anna Viresha Malm. Du har rätt att få registrerade personuppgifter utlämnade när du ber om dem, eller på begäran ändra felaktiga eller ofullständiga uppgifter. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke och det gör du genom att kontakta mig för att bli borttagen ur databasen.