Att våga lita på någon igen, utan en mur

av Anna Viresha
I am Love

När livet plötsligt får en oväntad smäll. En smäll som kom som en granat in i ditt varande. En explosion som med det tog bort allt och lite till

Som en explosion, mitt framför , runt och i Dig

Ett overkligt stort svek. Att ha litat på det som var sant i dig. På personer som betyder mycket. Vänner som relationer med en partner. Hur du byggt upp tillit. En tro på att verkligen försöka lita på det som sades. Där och då. Att känna tillit och ett lugn med orden som kommer ur en annans mun, till dig. Mot dig. Med ögon som tittar och pratar. Fast känslan ibland säger ngt annat. Det är som den där stubinen till explosionen tog slut för att visa att jag skulle lyssnat på känslan. 

Att plötsligt få den där smällen mot dig. Oförberedd utan skyddsutrustning. Som en stor explosion mitt framför näsan. Det är som att du står i den orkan som skapas. I allt krossat stoft som sprids omkring dig, runt dig och i dig. Det är som att orkanens explosion kommer in i ditt varande och splittrar allt som du trott på. Allt du förlitat dig på. Den smällde så hårt. Det gjorde så ont. Så ont så att du känner hur magen drar ihop sig till en hård boll. Hur hjärtat svider så mycket så du inte finner ord till det. Så ont så du bara vill kräkas ut känslan som sitter där. Få ut alla dagar som dominerade ditt vackra innersta hjärta i just den stunden. Jag kan än idag gå in i känslan. Känna exakt så som det var, då smällen kom in i mitt inre. 

Som att det var idag det hände. 

Tillit till sunda val

Sårbarheten i att det du litat på, DEN du litat på ljög så mkt. Att bli så sviken. På ett sånt fult sätt. Det är inte saknaden. Det är inte känslan av att vara själv. Jag behöver ingenting och ingen mer än mig själv. Allt som behövs är att hålla om mig själv med kärlek. Krama mig och viska till mig och min lilla Annat att allt vi behöver är tilliten till oss själva. Att vi gör nya sunda och sanna val framöver . Och därigenom få tillit till de nya sunda själar som kommer i vår väg. .OCH det kommer vi få.

Tilliten till andra börjar med tilliten till dig själv

Att sakta få tillbaka den där tilliten igen. Att lära mig lita igen på det som kommer i min väg. Det är det jag idag får bygga upp igen i mig själv.Och samtidigt ha styrkan att ta ner den där stora höga muren som som kom upp. Med nya verktyg till att se och känna. När något inte stämmer. Att lära mig varnings signaler med röd flagga för människor som krossar min väg på olika sätt.. GÅ…spring…..

Att lita på att den känslan är sann för att inte hamna med någon igen som vill mig så illa. Vän som partner….dejt som kollega…Det är en prövning som växer mer och mer . Tillit och att våga lita.

Jag kommer våga lita igen…då flaggorna inte lyser rött. Tillitens ljus kommer tillbaka. För ingen så ond och liten person ska få ta bort den för mig. Eller till de sanna ljusa sunda själarna som fortsättningsvis kommer i min väg. Det jobbar jag för i mig – hurra för det <3

Inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

* Genom att lämna en kommentar samtycker du också till att vi lagrar och publicerar den data du anger. Den som är ansvarig för behandling av uppgifterna är Anna Viresha Malm. Du har rätt att få registrerade personuppgifter utlämnade när du ber om dem, eller på begäran ändra felaktiga eller ofullständiga uppgifter. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke och det gör du genom att kontakta mig för att bli borttagen ur databasen.