Sol sol strålande sol

av Anna Viresha

Vår underbara sol som skiner och lyser upp med sina magiska strålar. Fullt av ljus näring och energi. I år har vi haft mera sol än på evigheter.En sån sommar som vi mindes som barn då vi kände värmen från strålarna varje dag mot våra kinder.När det nästan aldrig regnade och vi kunde känna marken och gräset under våra fötter .

Varje morgon sedan 12 dagar gör jag de 5 tibetanerna på vår altan till denna underbara utsikt & soluppgång i Nerja. Det är så rogivande, i en tystnad då jag kan höra fåglarna kvittra och havets vågor som är fulla av liv och kraft.

Läs mer om övningarna här https://www.domyos.se/tips/5-tibetanerna-hemligheten-bakom-vitalitet-a_272330Visste du att möta just  soluppgången och ta emot ljuset är hälsosamt och mycket läkande . Energin från ljuset bidrar till att bota cancer och psykiska sjukdomar. 20 min ljusterapi på morgonen gör att personer kunnat sluta med antidepressiva mediciner.  När jag var i Indien gick vi upp 6 varje morgon och började med meditation & yoga. Vi mötte ljusstrålarna som kom smygandes mer och mer mot våra kroppar .Det var en underbar stund av stillsamhet och ljus. Bästa starten på dagen  Passa på nu och  ställ klockan, njut av stunden som en vacker meditation som ger dig värme . 

Vad gör solens strålar ?

Ljuset påverkar hjärnan och framställer serotonin som finns i många mediciner för bättre välmående. Serotonin är en signalsubstans som medverkar vid reglering av bla välbefinnande, oro och ångest, sömn och vakenhet, mättnads- och hungerkänslor.

Därför är det viktigt att på vinterhalvåret  inta D- vitamin som extra näring så att serotonin kan bildas och göra oss pigga och glada =) Själv äter jag d-vitamin året om och det gör en otrolig skillnad. Piggare ,klarare och mer vaken känsla när vi går in och är i ideperioden.

Var din egen sol varje dag och lys upp med ditt inre ljus för att sprida glädje omkring dig . Det är din egna naturliga boost. När jag skiner och ler mot andra så väcker det ljus även i dom och det gör mig så glad . Att varje dag sprida glädje och vara närvarande. Testa och se vad som händer i dig då du ler och skiner mot omvärlden <3

För att skydda dig dessa dager är ett naturligt solskydd bra När vi badar insmörjda med solkräm hamnar UV-filter från krämen i vattnet och blir då en fara för miljön. Fåglar och fiskar dör av alla gifter som krämerna ger Det är bra att ha det med sig i tanken ..Om du vill använda ngt naturligt är  kokosolja är det perfekta valet. Dock blir det bara 15 spf men om du sitter i skuggan så funkar det ju.Eller undviker de värsta timmarna mitt på dagen att ligga och sola i .

Att sitta i solen 15 min utan solskydd varje dag ger massa d-vitamin som har en chans att komma in i huden utan solskydd. Solskydd täpper igen huden. . Själv använder jag Medik8 dagkräm i ansiktet just nu med spf 30 och kokosolja på kroppen morgon och kväll. Så mjuk och man skiner så fint. Ett tips för att få en doft är att blanda i lite lavendel olja tex i den neutrala kokosoljan.

Kerala Indien

I indien njöt vi varje kväll till solnedgången, tackade dagen för det den gett oss och landa i den med kärlek och ljus.Det är verkligen magiskt att vara närvarande i den , se solen ändras i alla nyanser som ger sån värme. Att bli ett med världen. Vackert.

Sola lugnt & njut nu resten av sommaren <3

Inlägg du kanske gillar

1 kommentera

jenny 20 juli, 2018 - 06:28

Godmorgon? Älskar verkligen solen, man känner att den ger energi och liv. Sitter just nu på kökstrappen och solar och lyssnar på fåglarna☀️

Svara

Lämna en kommentar

* Genom att lämna en kommentar samtycker du också till att vi lagrar och publicerar den data du anger. Den som är ansvarig för behandling av uppgifterna är Anna Viresha Malm. Du har rätt att få registrerade personuppgifter utlämnade när du ber om dem, eller på begäran ändra felaktiga eller ofullständiga uppgifter. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke och det gör du genom att kontakta mig för att bli borttagen ur databasen.