Bästa Julklappen

av Anna Viresha

Efter tre veckors väntan. En väntan uppbyggd av tålamod och tålamod. Ett tålamod som innehöll massor av tankar och känslor. Detta ordet väger tungt inom mig och jag påminner mig om det. Sveper in mig själv med det. Som en flytväst gjord av ljus och tillit. Den håller mig så jag inte faller ner i avgrunden. Håller mig flytande ovanför vattenytan.

Idag är det Anna dagen. 9/12. Det kan vara en dag att fira på många sätt

Det har nu gått tre veckor och jag slog onkologen en signal. Såklart hade de högvis med provsvar som skulle ut och det var förseningar. Min fantastiska sköterska tog glatt fram mitt provsvar. 

Vill jag veta? Ska jag vänta, vill jag inte idag? I morgon?

Här har vi dig och svaret är redo. Säg säg säg ..

Det är ingen fara var de förta orden som mötte mina öron. . De orden togs emot i mig med en kärleksfull stämma. Är det sant? Men som jag väntat haha så roligt allt blev nu. Så glädjefullt och upplyftande. Hela min flytväst åkte av blixtfort. Reaktiv Lymfocyt var svaret. Inflammerad lymfkörtel. Min glädje börjar bubbla inombords som en champagne falska som är på väg ut. La la Ala la jag dansar inom och utombords.

Vilken lättnad. Även om jag inte inte låtit denna väntan ta över, så ligger ju nånstans en oro där bakom. I en svår väntan.

Framför allt så har ju denna lilla lymfkörtel som är inflammerad tagit energi. Kroppen och de andra lymfocyterna har jobbar extra för att få denna frisk. Vilket tömmer min kraft. Och det har känts av.

Törnrosa

Nu blickar vi framåt <3

Jag förstår att min kropp bara vill sova de sista. Vi sover och vaknar med en känsla av att vi inte har sovit alls. Den ber om några timmar eller minuter , varsomhelst extra bara den får sova. Övernattade gäster har på min barfria helg fått se om jag lever där inne. Sovit sovit sovit.

Nu kan jag fortsätta att injicera mina c vitmin dropp och få ordning på lymfocyten. Balansera. Och fortsätta landa och bli återställd från mina mentala utmaningar de sista vekorna.

Livet händer.  Och det ska vi fira.

Fakta

Lymfkörtelförstoring innebär att lymfkörtlarna av någon orsak är förstorade, vilket kan uppkomma lokalt i någon enstaka körtel eller generellt i lymfkörtlar i hela kroppen. Generell lymfkörtelförstoring kallas också lymfadenopati. Infektion är vanligen orsaken, då tillståndet specificeras som lymfadenit.

Tidigare inlägg i denna tråd

Inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

* Genom att lämna en kommentar samtycker du också till att vi lagrar och publicerar den data du anger. Den som är ansvarig för behandling av uppgifterna är Anna Viresha Malm. Du har rätt att få registrerade personuppgifter utlämnade när du ber om dem, eller på begäran ändra felaktiga eller ofullständiga uppgifter. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke och det gör du genom att kontakta mig för att bli borttagen ur databasen.