Turkos Vibe

av Anna Viresha

En av mina absoluta favorit färger är Turkos. Jag har 6 olika turkosa malas tex. Och turkos vibrerar mkt för mig. Det drar i mig på olika sätt. Som att hela salongen går i duvblå me turkos känsla & juicebaren likaså. Jag mår bra av att vara färgen nära. Det känns fräscht och uppiggande samtidigt som det har en svallande lugn känsla omkring sig,rogivande. Denna väg ökar även vår kreativitet & vi får nya idéer fyllda av energi .Wow det kan inte bli bättre i 2 kreativa verksamheter.

 Turkos är oxå vårt hals chakra som står för bla : kommunikation och att vara ärlig i sitt tal. Jag har i mina år ibland  haft svårt av att vara ärlig. Rädd för att såra andra och  istället tryckt ner min innersta sanning. Min vilja av vad jag vill.

 Eller bara en sån sak som att orka säga ett  enkel nej. Men det är inte alltid så enkelt att uttrycka de lilla ord på bara 3 bokstäver. Det kommer liksom inte ut..nnnnja blir det som känns lättare just då.

Men det jag lärt mig under mina senare år är att säga nej till ngt är oxå att säga JA till sig själv. Och att uttrycka sig i ärlighet. Det är ngt jag har med mig varje dag och jag har överlevt hittills de ggr jag sagt nej eller står upp för mig själv och vad jag står för. Att våga stå stark i sin egna kraft oavsett. Att känna in vad är det jag vill just nu ,är det ett ja eller ett nej .Det har sparat mig energi och fått mig att växa ännu mera med mig själv . Känna den styrka som finns inom oss alla med att stå rak i sin egna sanning och säga nej.

YES för det <3Turkos och ljusblått står för havet, frihet, kommunikation och ärliga känslor.
Att vara närvarande och kunna kommunicera sina känslor med ord till andra människor är den turkosa och klarblå vibrationens energi. Att våga vara autentisk och förmedla den energi som olika känslor bär… I turkos hittar du poeten, dansaren, uppfinnaren, kocken, målaren och här i det turkosa ljuset hittar du mystikern inom dig.

Nyckelordet för turkos är vördnad inför livet, kärleken och helheten.  Den sägs stå i förbund med himlen och stöder dig att utveckla integritet, att “walk your talk” och stå för dina ord.

Turkosen sägs vara en andlig läkare som ger frid i sinnet. Den kan också fungera som en skyddande och stödjande guide genom det omedvetna.

Turkos har använts av både nordamerikanska indianer och tibetanska schamaner för sina skyddande och andliga egenskaper. Den kan bäras som en skyddande guide som stöder frid i ditt sinne på dina resor inom dig själv och i världen.

Stjärntecken: Skytten, Fiskarna, Skorpionen Chakra: Hals och Hjärta

Månadssten: December

Symbolik: Healing, tålamod, lugn, harmoni, balans.

Turkos är en blandning av grönt (balans) och blått (kommunikation) och tolkas därefter.

Inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

* Genom att lämna en kommentar samtycker du också till att vi lagrar och publicerar den data du anger. Den som är ansvarig för behandling av uppgifterna är Anna Viresha Malm. Du har rätt att få registrerade personuppgifter utlämnade när du ber om dem, eller på begäran ändra felaktiga eller ofullständiga uppgifter. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke och det gör du genom att kontakta mig för att bli borttagen ur databasen.