Tinder – Fann du kärleken?

av Anna Viresha
Hej, vad kul att få höra din röst – Ler

Min upplevelse av Tinder är att många vill fånga matchar. Och inte engagera sig. Det blir mer en väg till bekräftelse. Ungefär 40% av mina matchningar var helt tysta. Har du tur och vill få kontakt med någon av dessa procent kanske du får en roman på totalt tio meningar eller ett kort hej.

Jag slungade ut mig själv en sväng i dejting världen en stund. Inte för att möta prins charming. Inte för att söka med karta och kompass efter kärleken  utan för att se vad jag kunde få till mig för möten. Kolla läget lite.

Kanske det finns en själ som bjuder upp till skratt med öron som lyssnar.  Som vill uppleva saker tillsammans. En jämdställd som vågar & vill känna vibrationer som väcks.. En person som inte är rädd för att älska lika djupt som jag och inte är rädd för en ev seriös relation.

Mina tunga upplevelser skapade en Super Woman & ett större leende till livet

Jag trivs med mig själv och har inte bråttom. Efter alla mina erfarenheter & resor jag gått igenom är ett resultat av en kvinna som står här idag med en otroligt stark kraft. Full av fjärilar, sårbarhet, bus och skratt.

Jag vet vad jag vill ha och inte vill ha. Min tid är värdefull. Fjärilar kommer, fjärilar går och de som består är de som jag ger mig själv. Fyllada av kärlek. De som skapar ett leende av tacksamhet till att få vara här, leva och njuta av det som erbjuds i mitt liv. Sen kommer dom andra och dansar med oss, tillsammans.

Happy Dating
Möten som väcker något extra och därifrån ta det vidare. Med ett öppet sinne för att allt är möjligt då livets champagne flaska öppnas.

Tinder Gold

Så från den plats jag är idag testade jag något nytt . Tinder gold, för jag har inte tid att sitta och swipa. Det betyder att jag kan se alla som gillar mig. Sedan väljer jag vart mitt höger svep ska gå.

Det tog inte många minuter innan det kom upp en karta med bilder som tryckt ja på mig. Och fort gick det. På bara 2 veckor hade jag över 10.000 likes om inte ännu mer. Det blev för mycket och jag gick ut.

Visst var det en överraskning med så många likes. Det blev så många så jag inte ens hade tid att titta igenom tillslut. Tre personer hade redan fångat min uppmärksamhet och fått av min dyrbara tid så då fick de andra ligga på lut.

Många jag väljer att matcha med skriver ingenting. De är de där 40% . Inget händer.

Eller så skriver vissa för mycket. Du kärleksbombas av hjärtan och emojis. Du får ett hav över dig med sms fyllda av komplimanger och sätts genast upp på en piedestal. Utan att du själv knappt skrivit något. Allt är för bra för att vara sant.

Vissa vill ringa med en gång och andra inte. Många är inte ens de dom säger sig vara. Som dokumentären Tinder Svindlaren men på olika nivåer.

Participarías en una relación multiamorosa?

Tinder sex

Sen har vi del delen av Tinder, vilket är stor som bara vill ses för sex. De som inte bryr sig om personen bakom bilderna. De attraheras av kortens energi och utifrån det vill dom få en åktur i sängen. Söker snabba möten för närhet och intimitet. Stänger av sina känslor och är inte öppna för vad som kan komma fram om de öppnar upp sin mur.

Den sista lilla delen är dom som är seriösa. Som vill ses ganska snabbt på tex en promenad. De som är öppna för att allt är möjligt med en nyfikenhet på vem personen bakom bilderna är. De vill lägga ner mera tid än 10 meningar på att lära känna varandra. 

Där hamnar jag. Öppensinnad men seriös. Ska jag lägga ner tid och skriva så får det vara med en känsla att vilja ses . Ett telefonsamtal säger mycket om hur vi klickar. Sen fortsätter det. Fjärilar väcks till liv och det blir pirrigt, spännande inför det första mötet live.

Att ha en tanke att ses som vänner är för mig fint. Det gör att jag inte har några höga förväntningar . Det blir enkelt och avslappnat. Lite pirrigt på ett lättare sätt. 

Just nu är appen raderad och vem vet när jag kikar in och kollar läget igen =)

Det tog inte lång stund innan jag var inne och kollade av läget på min Stockholms helg. Och då få 5500 like på ett dygn. Kan det vara Corona som släppt själar fria även där?

Sagt om dejting av mina manliga vänner

Här kommer ett utlåtande av en riktig expert inom dejting. Han startade en av Sveriges första dejting appar och är en av mina matchar på tinder =) .

Jag skulle säga att det svåra med dagens dejting är att det inte handlar om skillnader mellan killar o tjejer. Snarare skillnader mellan personlighetstyper som ju som alltid landar i sin egen trygghet, rädslor och anknytningsproblem – mönster.

När vi blir äldre är vi förhoppningsvis klokare och kan känna igen våra repeterade mönster . Mönster vi försöker bryta som typ är det svåraste som finns. Det finns lite olika grupper i dejting djungeln.

1: De som vill ha någon utan specifika krav. Träffar ju såklart någon snabbt på Tinder. 

2: De som måste ha flera igång och hatar att känna sig ensamma . De serie dejtar vilket leder till att dom inte kan bli kära alls. Det blir alldeles för geggigt  i huvudet. 

3: De som är rädda för kärleken. Gör allt för att undvika dejting pga brända & sårade hjärtan. Hittar ursäkter och fel på personen ifråga för att undvika att öppna upp för kärlek.. Men dom längtar efter tvåsamhet, vilket vi nog alla gör innerst inne.

4: Och den sista kräsna gruppen där jag själv ingår – Vi som ser vårt värde – Vi nöjer oss inte med det ena eller andra. Är hellre ensamma än att vara tillsammans med fel person  🥂

Tinder 'Vibes' launched: Here is all you need to know | Technology News,The  Indian Express

Nästa ut är min goda vän som är grym på analys och rätt fram.

Min upplevelse är att (sett till Tinder) så är man ett tidsfördriv för många kvinnor. Dom vet för det första inte vad de söker. Många tror de söker en partner och har nån övertro på att bli ”räddade” om de bara träffar mannen i sitt liv.

Detta utnyttjas såklart av män sk ALFAHANAR. Båda dessa typer kräver uppmärksamhet på helt olika sätt.

En kvinna kan idag helt välja o vraka bland män från hela världen. Du som kvinna kan få hur mycket sex som helst.Där spelar social status eller utseende ingen roll. Många män verkar pga detta hamna helt utanför dejtingvärlden och väljer istället ett liv som sk ”Incell” (ofrivillig sexuellt avhållsamhet).

Det ger helt enkelt upp om idén att träffa någon och blir många ggr istället frustrerade ”kvinnohatare” som känner sig lurade på livets goda. Vi matas med bilder hur vi skall vara. Hur vi skall träna, vilka resor etc.

Många på Tinder är både män och kvinnor som desperat söker ”trygghet o välstånd”. Oavsett priset. Så summeringen är att Tinder är en produkt av ett ytligt samhälle där alla är sig själv närmast och narcissismen flödar.

Trust The Timing Of Your Life — Hollei Anne

Det är när vi släpper tanken om sökande som magin kan ske på riktigt.

Livet sänder alltid oss de själar vi ska möta i livet. Är det Tinder, i kön på ica eller en solig dag ute på stan? Sitt lugnt i båten och följ med färden med tillit. Allt kommer då det ska och visst är Tinder kul för stunden. Och kanske är det där livet sänder dig just DET mötet.

Inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

* Genom att lämna en kommentar samtycker du också till att vi lagrar och publicerar den data du anger. Den som är ansvarig för behandling av uppgifterna är Anna Viresha Malm. Du har rätt att få registrerade personuppgifter utlämnade när du ber om dem, eller på begäran ändra felaktiga eller ofullständiga uppgifter. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke och det gör du genom att kontakta mig för att bli borttagen ur databasen.