När tankar blir en galopperande häst.

av Anna Viresha

Ett okontrollerat rally

Har du upplevt hur tankar plötsligt tar över ditt hela nu. Ditt varande.. Överbelastar ditt sinne och din närvaro i nuet. Stunden som du just nu har chans till att leva i.

Då det känns som att du är en galopperande häst. Som springer i full fart. Skenar. Runt runt runt på banan. I en sådan fart så den knappt syns. Det blir som ett fartfyllt moln som tar sig fram. Utan en ryttare som kan dra i tyglarna. Bromsa och sakta ner farten. För att inte hästen ska bli helt utmatad. Kanske den snubblar och faller ner i ett hål. En grop av lera som ger djupa fläckar på solen. Faller ner i svaghet med trötta ben. Vikas ihop i en hög. Som gör att fel beslut kan tas inombords.

Eller skapar floder av tårar av ensamhet. Att tankarna skapar en känsla att ingen förstår det nystan som skapats från olika håll. I ditt sinne.

Quotes.. | sandraekdahl
Namaste

Det är då vi får ta fram kusken i oss. Säga stopp. Trycka på paus knappen i huvudet. Backa men ändå tillåta det som surrar. En bit bort. Med kusken på hästen. Låta det snurra där borta. Längre bort så att det ej stör ditt sinne. Så du får frid i ditt huvud. Till att få ro. Till att sakta komma tillbaka till mjuka steg. Fokusera på en sak i taget. Få ut trasslet som snurrat ihop sig till ett stort nystan i ditt huvud.

Låta dig få perspektiv och tid till att se tankarna. utan att dom äger dig. Se dom utifrån dig själv. Sortera. Titta med klarare ögon. Renare. Sannare.

Quotes are my inspiration.

Meditera är nyckeln till frid

Ge dig själv tid att stanna upp. Andas och sitt på en plats utan ljud. Kanske ett fågelkvitter hörs eller havets vågor som slår mot varandra.

Ta dig själv från dina tankar en bit bort. Vi ska inte långt. Till ditt hjärta.

Känn in ditt hjärtas slag. Hur slår det idag? Slut ögonen och gå inåt.Andas här en stund. Till din sköraste och vackraste plats. Hjärtat.

Känn sedan underlaget mot din rumpa. Känn dina rötter som sträcker sig ner . Långt långt ner med en vibrerande energi från moder jord. Andas in nerifrån och upp mot ditt hjärta. Känn in hur ett lugn sprider sig med en kraft från jorden. Hur du växer och blir ditt egna stora träd. Med grenar som kan hålla dig. Och här kan dina tankar läggas och sorteras. På gren efter gren.

Kommer tankarna med den galopperande hästen igen? Låt de sväva förbi som ett moln som plötsligt dök upp på den klarblå solsprakande himlen. Bara sitt och låt livet vara här och nu. Allt kommer bli bra <3

270 Citat idéer i 2021 | citat, inspirerande citat, ord och citat

Inlägg du kanske gillar

2 kommentarer

Julia 25 augusti, 2021 - 09:50

Fint ❤️☀️

Svara
Anna Viresha 25 augusti, 2021 - 17:48

Tack <3

Svara

Lämna en kommentar

* Genom att lämna en kommentar samtycker du också till att vi lagrar och publicerar den data du anger. Den som är ansvarig för behandling av uppgifterna är Anna Viresha Malm. Du har rätt att få registrerade personuppgifter utlämnade när du ber om dem, eller på begäran ändra felaktiga eller ofullständiga uppgifter. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke och det gör du genom att kontakta mig för att bli borttagen ur databasen.