Möt kärleken, rädslan och våga visa dig sårbar

av Anna Viresha

Med kärlekens känslobrus kommer rädsla och sårbarhet.  Låt inte rädslan styra ditt liv, exponera dig för kärleken,världen och våga visa dig sårbar.

Att vara sårbar är att vara stark och det är vackert. Att öppna upp och möta det som kan göra ont. Att våga säga det du känner – att våga säga eller ta steget först till de som känns svårt. Med tanken att ej få responsen du förväntar dig är modigt . 

När vi försöker trycka undan det vi inte vill känna ( med tex jobb, alkohol, sex, entertainment mm ) så minskar styrkan i alla känslor – även det vi vill ha. Som lycka, kärlek, glädje och kreativitet. Vi tappar kontakten med både oss själv och andra. Och vi kan uppleva att vi inte riktigt lever.

Lycka i livet är inte att vara glad hela tiden, livet går upp och ner. Men vi kan påverka genom att möta de rädslor som står i vägen för att känna den där äkta livsvinsten som då kommer .
Att stänga ute sitt känsloliv av rädsla att det kommer göra ont eller är jobbigt är att vända ryggen och säga nej till allt det som ger mål och meningen med livet. Så våga hoppa ut i känslosvallet. Och få uppleva den bubblande kärlekskänslan och känna. Att sitta kvar i en nedtryckt båt på grön mark och jord ger inget livfullt liv. Ge dig hän ut i det guppande vattnet.

Jag är öppen för min sårbarhet och visar den på olika sätt i olika sammanhang. När jag tex var som mest skör och sårbar under min strålningstid tog jag det där klivet ut med min båt. Ut på ett okänt hav och mötte rädslan utan garantier. Färden blev ej vad jag hoppats på.Båten välte – Den gled inte fram på det spegelklara vattnet med vackra blommor & regnbågens skimmer flytandes på ytan.

Jag välte och mötte djupets mörker inom mig . MEN jag kom upp. Jag kom upp till vattenytan igen med en otrolig stolthet till mig själv. Jag vågade – jag vågade öppna upp utan garantier.. Jag vågade gråta och känna mig liten och skör, för det som gjorde ont. Det var äkta, det var vackert , det var sant och det ÄR jag med min styrka och mitt mod och min sårbarhet. Ur det blommade min inre skönhet och livsglädje ut ännu mer med sina vackra blad.

De starkaste människorna är vi  som har kontakt med våra känslor och har modet och styrkan att visa vad vi känner. 

Att fly från vår sårbarhet för att den förknippas ofta med skam, besvikelse , rädsla och sorg. De känslorna vill många helst inte tala om  även de stunder då de påverkar oss som mest och gjort ont i hjärtat. Det kanske känns som det läskigaste som finns att ge sitt hjärta till någon utan att veta hur den personen tar hand om det. Men det är när vi vågar som kärleken kan flöda här och nu. När värmen blandat med tusentals fjärilar kommer så är det värt det alla gånger om.

Här är en mkt fin stund av Brene Brown som talar om just strykan i sårbarhet <3

https://www.ted.com/talks/brene_brown_on_vulnerability?utm_campaign=tedspread&utm_medium=referral&utm_source=tedcomshare

Inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

* Genom att lämna en kommentar samtycker du också till att vi lagrar och publicerar den data du anger. Den som är ansvarig för behandling av uppgifterna är Anna Viresha Malm. Du har rätt att få registrerade personuppgifter utlämnade när du ber om dem, eller på begäran ändra felaktiga eller ofullständiga uppgifter. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke och det gör du genom att kontakta mig för att bli borttagen ur databasen.