Min unika bröstvårta

av Anna Viresha

Jag har genomgått mastektomi. Mitt bröst försvann på ett ögonblick, kvar blev en ledsen bröstvårta. Lite smått hängandes över ett 6 cm ärr från snittet. Oavsett glad , ledsen, pigg så är jag en av de få kvinnor som haft möjligheten att behålla den. Min alldeles egna äkta vårta. Den har ingen känsel men den är sann. Den lever där med mig. Lyllos mig. Tack livet för att jag fick ha den kvar. Den lyfter upp mitt platta knöliga ömma område för just mig. Och är med på min resa med ett bröst till att känna kvinnligheten stråla ut genom hela mig.

Att njuta av det som är, utan ideal och ideer om att vi måsta ha 2 bröst

Sand mellan tårna

Nu är det sommar på riktigt. Sommar med rosa solnedgångar och underbara vindar. 

Jag tar av mig skorna och sätter ner mina bara fötter i gräset. Känner in kraften som kommer igenom hela min kropp. Denna kraftfullt starka energi som finns så nära oss hela tiden. Det gäller bara att stanna upp och känna den. Andas in den och tillåta den komma in i hela din kropp. Ditt system som flödar av vitalitet och livskraft. Med djupa långa andetag. 

Detta ger mig kraft till min låga som brinner och står för att jag lever livet fullt ut. . Jag får andas in sommar magi. Jag njuter med barnen, med mina kära & sällskapet av att ibland vara med mig själv. Reflekterar in vilken stor resa jag verkligen genomgått. 

Kvinnlig styrka kommer inifrån

Min inre eld håller mig stående. Jag  står upp för min kvinnlighet som enbröstad. En mastekemi operation som lämnade kvar ett tomrum med två stora ärr , ojämn bucklig hy och en ledsen liten vårta. Pigg men ledsen. Det drar och ömmar fortfarande. Kronisk trötthet som kommer och går. 

Ingen känsel … svaghet. Men jag har en stor vilja att kunna ta mig tillbaka. Kämpaglöd på högsta nivå.!

Jag vill inte ha något av det som hänt ogjort

Min livsvinst i allt detta är att jag fick ett nytt liv. Ett liv i tacksamhet med en obeskrivlig livsvinst som sprudlar. Mer än innan cancern. Och det är något jag nu reflekterar i extra mycket.

Nakenhet och kraft – änglarnas ljus är altid med oss

Då jag nu fått äran att möta magiska kvinnor som gjort samma resa men ändå helt annorlunda. Kvinnor som jag tillsammans med kommer ha spännande projekt med framöver. Projekt som ska skapa ringar på vattnet för oss som har fått ta bort delar, ett eller båda brösten. Vi tillsammans  som gått igenom samma som mig. Och jag som du. Och till till alla andra kvinnor oxå. Så många olika berättelser och djupa känslor. Vackra sårbara. Väcker mycket och ger mer.

Det kommer bli en fin resa bröstresa framåt och jag är så glad att jag är jag och får denna chans. Nu händer det saker. Böcker kommer släppas & mer därtill. Jag har fått en magisk chans . En chans till att väcka dig och andra till liv. <3 

Det är unikt, lyllos mig

Det är nu jag förstår hur stort och unikt det är att jag har KVAR min alldeles egna bröstvårta. Ledsen eller glad, pigg eller trött så är den där. Den är verklig. Och det är ovanligt att kunna ha den kvar då man får ta bort hela bröstet. 

Lyllos mig. Det blev ett ljus i mitt mörkret . Vad det än är. Så finns ett ljus att tända. Eller försöka. Så gott det går från just din plats. Vi lyser tillsammans med varandra. Ingen är ensam. Och alla har rätt att må bra i sin kropp utan ideal att formas efter. Kärlek.

Inlägg du kanske gillar

2 kommentarer

Stefan Åkerlind 1 juli, 2021 - 19:44

Du är otroligt stark!Kommer du att kunna känna tillit till oss män mer?
Mvh
Stefan Åkerlind
Bonjävel/industriarbetare

Svara
Anna Viresha 25 augusti, 2021 - 17:49

Hur menar du då?

Svara

Lämna en kommentar

* Genom att lämna en kommentar samtycker du också till att vi lagrar och publicerar den data du anger. Den som är ansvarig för behandling av uppgifterna är Anna Viresha Malm. Du har rätt att få registrerade personuppgifter utlämnade när du ber om dem, eller på begäran ändra felaktiga eller ofullständiga uppgifter. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke och det gör du genom att kontakta mig för att bli borttagen ur databasen.