Kärleken är villkorslös

av Anna Viresha

Det var som blev förtrollad i ett längtans ord att vara i. Ett ord som låg ytligt på det djupa. Jag var redo för kärleken och är redo. MEN endast redo för villkorslös kärlek. Eftersom den innehåller en stor frihet. Sann kärlek sätter inte begränsningar och vill alltid och bara den andras lycka. Även på bekostnad av att förlora det.

Kärlek kan inte ägas

Kärlek är ingen sak. Kärlek är inget vi kan ta på. Ren kärlek ber inte om någonting. Kärlek är ingenting vi kan äga från någon annan. Då blir den villkorlig. Vi kan heller inte sätta ord på någon annans syn på vad kärlek är. För dom. 

Villkorslös Kärlek - Kjell Haglund

Kravlös kärlek

För mig är kravlöst när jag känner tillit till en trygg person som är redo. Redo i sig själv, trygg i sig själv och stabil.  När två själar, tillsammans kan känna en kravlöshet. Vinsten blir att vara i en kärlek som är så mycket lättare. Den blir ljusare och roligare. Att mötas i varandras skor med en förståelse utan orimliga krav.

Kärleken är inte ägande. Styrande. Den är fri och värdesätts med alla dess sidor. De bra och de vi jobbar på. Allt kan omfamnas och ses på till något vackert . Det är i den balansen jag vill ge av mitt ljus, till den som kan mötas i en dans av harmoni. Av två ljussken som möts och lyser upp tillsammans. I en sund energi.

Vad står det för i mig

Jag tonar in vad ordet kärlek är för mig. Det är ett ord jag först och främst ger mig själv. Varje dag . För att nå & ha kvar min inre lycka.. Den lyckan som står kvar i sin kraft med sin berusning blandat med en värdighet till mig själv. Den är inte beroende av någon annans kärlek till mig. Den håller mig.

Ingen kan heller ta den ifrån mig på något som helst sätt. Inte genom andras förminskande attacker eller obalanser. Det är en underbar känsla av styrka att känna den grunden inombords. Lyckans starka pelare.

Kärlek är när jag kan få vara alla mina jag. Få plats, ge plats och ta plats. Få vara sårbar och rolig. Sexigt dansande och barnsligt dansande med ett äkta leende. När jag kan få vara trevlig och prata så som jag brukar. Med mitt ljus och glimten i ögat. 

Ingen kan trigga oss

Att få uttrycka mig då saker blir svårt inombords. Ilska som sorg. Jag äger mina känslor och riktar dom inte mot någon annan. Allt ansvar för mitt agerande i olika situationer ligger enbart på mig själv.  

Ingen ska bära skuld till mina handlingar och mina triggers. Det är bara jag .Det är så härligt att se det som lärdomar inom mig. Min läxa. För mig finns inga misstag. Allt är i slutändan en gåva. <3 

Så, kärlek är mycket. Balansen är det vackra med de verktyg vi har inom oss och vart vi just nu är. På vilket trappsteg och hur vi därifrån kan möta en annan själ på samma trappa. Det är spännande och det ser jag fram mot med nyfikenhet. Kram

Läs gärna tidigare inlägg Love is like Beautiful art

Inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

* Genom att lämna en kommentar samtycker du också till att vi lagrar och publicerar den data du anger. Den som är ansvarig för behandling av uppgifterna är Anna Viresha Malm. Du har rätt att få registrerade personuppgifter utlämnade när du ber om dem, eller på begäran ändra felaktiga eller ofullständiga uppgifter. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke och det gör du genom att kontakta mig för att bli borttagen ur databasen.