I miss you and I’m sorry

av Anna Viresha

Ibland kan alla människor göra misstag. Ibland kan man ha gått för långt. Vart sätter du dina gränser? Är gränsen värd att förlora en unik vänskap på?

Misstag som för mig är oförlåtligt är tex att man ljuger och bedrar, lever dubbelliv eller är otrogen gång på gång på gång. Misstag som att hitta på en egen historia för egen vinnings skull då det kommer till tex pengar är inte heller så lätt att förlåta.

Men, jag förlåter alltid alla inom mig. Det går inte gå runt och känna hat eller ens ödsla negativ energi på de som gått över mina deal brakers i sunt förnuft. Däremot betyder det inte att jag måste umgås med personen ifråga, eller ens säga hej.

MITT MISSTAG – MITT KAST

Jag har själv begått misstag och bett om förlåtelse. Försökt att förklara varför jag agerat i en sårbar stund då jag själv blivit sårad. När två själar agerar i besvikelse och affektion så kan det bli större än vad det egentligen behövde bli. Att försonas och se till bådas känslor där och då kan faktiskt bli väldigt vackert.

Men vi kan inte ändra en millimeter på det förflutna. Bara lära av våra misstag och det har jag verkligen känt av och gjort längst min väg i livet. För mig är livet så kort och vissa själar vi haft nära som försvinner pga ouppklarat bråk känns onödigt slöseri med tid. Tid som kunde släppt stenar inom oss och bytt ut de till lättnad, skratt och kanske en ny väg att mötas och gå på tillsammans.

För mig känns det viktigt att jag iallfall försökt försonas inför 2024. Oavsett vems fel eller vad som hänt så saknar jag en vänskap som inte växter på träd. En vänskap jag och personen ifråga kastade bort. Och att känna att jag försökt på olika små charmiga sätt ( nästan som då jag var yngre och skrev handskrivet brev) eller tillängnade en låt till någon som gjort slut på ett kasettband. Fniss, ja det finns många sätt som kanske kan hjälpa lite extra i förlåtelse processen. Även om bollen inte besvaras så har man iallafall försökt. Och visat sin energi till att bryta en cirkel. Och, bara det gör mig gladare. Så tack att jag vågar försonas och visa att jag gjort fel.

Kram <3

Inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

* Genom att lämna en kommentar samtycker du också till att vi lagrar och publicerar den data du anger. Den som är ansvarig för behandling av uppgifterna är Anna Viresha Malm. Du har rätt att få registrerade personuppgifter utlämnade när du ber om dem, eller på begäran ändra felaktiga eller ofullständiga uppgifter. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke och det gör du genom att kontakta mig för att bli borttagen ur databasen.