Express your feelings with painting meditation

av Anna Viresha

ALLA kan måla .Att måla kan ses som en meditation. Ett lugnt varande. Att släppa taget. Komma i ett flöde då du inte tänker utan bara gör . Skapa och få utlopp för din kreativitet. Utlopp för dina känslor . Måla då du tex  är arg , ledsen , känner passion , kärlek eller tomhet. Se vad som kommer ut på duken av det som är just då . Lager för lager …

 

Att måla är en del av min inre resa. Som har hjälpt & lärt mig otroligt mycket. Jag har målat i över 10 år men det var först då jag började min inre resa som målningen blev min dans.

Måla ut allt inom sig är som en spegelbild av sig själv. Att tex kasa färg på papper i olika kulörer, leka med händerna , hålla, vika duken ja allt är tillåtet .Inte tänka bara göra – det uttrycker glädje och lekfullhet vilket i sin tur ger oss mod att titta på de skuggor som hindrar oss från att inte släppa taget.

Vi kan komma förbi våra programmeringar och ta fram vårat inre barn som handlar utan att tänka. Kontroll och perfektion är några hinder för vårt flöde i livet som gärna visar sig även då vi målar. Iaktta det och släpp Att vara spontan & lekfull blir nycklarna till helt otroliga upptäckter inom oss. Gåvor.Det magiska med detta är att ju mindre vi tänker på hur våran kreativitet ska vara desto mer unikt kommer det uttrycka sig på tavlan. .Att hitta det inom dig själv kommer ge en känsla som att födas på nytt.

 

A feeling of an heart opening as an explosion to universe
 Först sätter jag  på musik & dansar så jag landar i min kropp. Känner den och fylls av energi och närvarande.. En målar spellista kan oxå vara en bra ide. Jag gillar starka lugna låtar som får mig att känna. Att känna ngt i kroppen och välkomna vad det än är det är.

När vi gick målarveckan på Bara Vara så hade vi underbara vackra Meera. Hon sa att måla är som en dans. Låta penseln dra sina tag , kasta färg och kladda med händer fötter svampar muggar . Låta händerna röra sig med musiken som en rytm.Detta har jag med mig alltid inom mig. Meera kommer alltid ha en plats i mitt hjärta & jag är så oerhört tacksam att jag fick möta henne innan själen lämnade detta livet – Obeskrivligt tacksam för vårt möte och vår dansshow . Kärlek <3

 

 

3 kommentarer

Ulrica 11 september, 2018 - 16:53

Vilka härliga tavlor! Underbara färger. ❤

Svara
Viresha 23 december, 2019 - 20:41

Tack <3

Svara

Lämna en kommentar

* Genom att lämna en kommentar samtycker du också till att vi lagrar och publicerar den data du anger. Den som är ansvarig för behandling av uppgifterna är Anna Viresha Malm. Du har rätt att få registrerade personuppgifter utlämnade när du ber om dem, eller på begäran ändra felaktiga eller ofullständiga uppgifter. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke och det gör du genom att kontakta mig för att bli borttagen ur databasen.