Ensam och ensamstående förälder

av Anna Viresha

Varannan vecka. Tre två två. Eller 100% heltid ? Det finns alla varianter. All tid med våra skatter är så värdefull och tacksam. Jag har barn 90% av min tid. Vilket betyder att jag har 4-6 dagar i månaden för mig själv. För att tanka mig och genom det vara en ännu mer närvarande och glädjefylld förälder. Att inte glömma av oss själva och ge näring från alla väderstreck. Hur kan det se ut?

Vi två – Grymma kämpande mammor – så värda denna egentid vi ger oss själva då & då .

Nu ska jag dela lite av en annan sida av mitt liv. Paralellt med återhämtning av alla dalar som kommit i just min väg. Det är för oss att verkligen förstå och veta. Som är själva med barn. Utan sambo/särbo. Vi som ses som starka och drivna i många avseenden. Men, även vi är människor. Det kan ibland kännas som luften går ur oss lika snabbt som ur en ballong. Och ibland brister det när tiden för just oss själva inte räcker till. Som är så oerhört viktig. Så att vi kan vara en mer närvarande förälder. Eller när man känner att man inte räcker till överallt på samma stund som önskas. Från mig och mina barn. Att då och då behövt dela sig på två eller tom tre.

Mitt liv med mina barn är underbart. Att jag får ta del av deras tid så mycket det går. Min tacksamhet här är mitt jobb. Som gör det möjligt till att få ytterligare tid med dom av dagens ljusa timmar. Jag har ju en fördel att vara min egna chef. Detta gör även att jag kan möta upp mina barn då skolan slutar .. Med glädje ser jag mina små skatter komma mot mig . Det blir vi tre tillsammans eller med kompisar som gärna får följa med hem.

Ensamstående föräldrar | Elaine Eksvärd

Min vecka med Rosine & Thorvald. 

Dagen börjar med frukost. Sen åker vi mot skolan. Efter det landar jag på gymet och avslutar med yoga. Till följd av min alltid lika magiska frukost. Dusch och fix för att sedan komma till salongen. Eller baren. Oftast både och. Kund, baren, kund. Ibland helt ledig för att ta tid för skrivandet.

Vipps så är klockan två. Då var det redan skolslut och det bär av med förbereda smoothies så de får sin vitaminboost. Vi hittar på små äventyr som sätter en guldkant på vardagen. Likaså som att inte göra någonting alls. Det är en annan guldkant. Att bara vara och se vad känslan för dagen tar oss. 

Sedan är det handling, matlagning, läxor och varva ner inför sovdax. Jag försöker dela på mig till båda så de får sin del av mysiga stunden inför att ögonen sluts in i drömmarnas värld . Veckan susar iväg och helgen likaså.

Thorvald & jag.

Nu kommer veckan då det är Thorvald & jag. Då är det vi två. Massor av egentid ihop och vi kommer varandra ännu närmare. Annars ser den likadan ut förutom på helgen då Thorvald är hos sin pappa i Göteborg. Och extra då det är lov <3

Hur tankar jag mig med egentid?

Hur får jag tiden att räcka till ? Till mig. På mina 6 timmar själv försöker jag få in träning, jobb och skriva så mkt det går. En vila i mitt infraröda ljus på 20 minuter prioriteras starkt. Det handlar om att se och förstå var man lägger sin tid. Jag prioriterar hellre 20 min med stängda ögon i vila än 20 min på sociala medier. Den biten hinner jag checka av då jag äter. Sen är det paus. 

Jag bokar in behandlingar som massage, healing, zonterapi och ansiktsvård för att själv pysslas om. Känna in. när kroppen säger stopp. När det känns tungt i kroppen att ta ett telefonsamtal eller gå att slänga soporna. Då omprioriterar jag dagen för Anna. Och tar mig tillbaka till mitt inre jag och kraften igen. Det är okej att ibland må såhär. Att vara trött och inte orka. Men att ändå försöka göra sitt bästa är inte att vara en super robot varje minut.

4-6 dagar själv i månaden

Så mina få dagar jag har 100% Anna tid. Dagar jag kan vara en kvinna mer än en ensamstående kämpande mamma. Det är då jag kan jag släppa allt. Det är då jag tex åker till Stockholm för att boosta mig med näring och goda middagar som står framdukade. Eller ta mig till kusten för läkning och andas in kraftens vindar från havet. . Själv för det mesta. För jag behöver det. Och jag trivs med mig och vi har det fint. 

De tre dagarna varannan vecka är så värdefulla. Och fyllda med längtan till mina skatter.. Men att låta den saknaden få vara där i bakgrunden. Och verkligen ge det jag vill göra just då till mig själv. Det skapar ännu mer glädje och krafter till vardagen är tillbaka igen. . Och det får vi som är helt själva inte glömma av.

Power woman

Inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

* Genom att lämna en kommentar samtycker du också till att vi lagrar och publicerar den data du anger. Den som är ansvarig för behandling av uppgifterna är Anna Viresha Malm. Du har rätt att få registrerade personuppgifter utlämnade när du ber om dem, eller på begäran ändra felaktiga eller ofullständiga uppgifter. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke och det gör du genom att kontakta mig för att bli borttagen ur databasen.