Att avsluta är också en gåva

av Anna Viresha

The secret of life , through, its to fall seven times and get up eight 

Vi är här på en resa med massor av möten & äventyr. Vi möter andra själar. De kommer, stannar och går. Ibland för en kortare tid. Eller en längre. Eller för evigt.

Allt har en mening och ger oss lärdomar.. Det kan även vara för att väcka djupa sår inom oss så de kan mötas. Sår som inte var läkata på djupet. Därav attraherade vi in personen i vårt liv.

När vi sedan mött såret och kan se vad allt handlar om. Kan vi inom oss tacka personen för hjälpen. Gå vidare helare med MER kraft och styrka än innan mötet. Ibland kanske du bara skulle in i någons liv snabbt och läka deras sår eller ge gåvor och insikter, sen vidare.

I let go and move to another road

Oskrivna blad i vår egna saga

Ibland blir inte sagorna så som vi önskat. Sagan blev kortare och du fick göra om slutet till något helt annat än vad boken gett känslan till från början. Det blev tvärtom.

Även det vi investerat tid, pengar, presenter, överraskningar och känslor i med hoppfullhet kan falla. Det du längtat till som plötsligt kom i din väg. Det du kände var på väg. Som livet sände till just dig där och då.

Det blir hack efter hack i skivan. Du försöker och gör ditt bästa. Så du tillslut slår knut på hela dig själv. Kastas upp i en dans i himlens magi för att nästa stund hamna på en plats där du inte kan se klart. Du trillar omkull. Tårar dominerar. På insidan och utsidan. Mer än leendet som fanns där så starkt. Vad hände?

Because I’m worth it

En jojjo av ljus och mörker

En envishet till att inte ge upp, gång på gång, igen. Ge nya chanser. Att stanna gör ont, att gå gör ont. Vad är vad? Vilken sida av vågen ger mest sinnesro?

Du gjorde det bästa du kunde. Ändå kommer orättvisans våg mot dig . Om och om igen. Dansen liknar mer en upp och nedåtgående  karusell. Det gör för ont. Du är värd mer än så. Gränsen inom dig är nådd för längesen och mer därtill. Det svider inombords.

Om karusellen aldrig får ett stopp. Är nödbromsning nödvändigt. Vi kan falla så hårt i en ännu snabbare fart. Och kanske aldrig resa oss igen. Brustenheten blir för djup. Du försvinner in i en dal där du tappar bort hela ditt varande och ditt ljus.

Se det inte som misslyckande – Vänd det till styrka och nya verktyg

Omfamna dig med kärlek och viska att det är okej. Det är inget misslyckande. Ingen slösad tid. Du har nu nya minnen att bevara och hålla kärt och att du har fått uppleva. Uppleva att känna känslor i hjärtats djup. Fortsätta älska. Och låta dig älskas. Älskas på riktigt. Villkorslöst.

Vi behöver landa. Djupt inom oss för att tacka det som var ljust på karusellens resa. Stanna upp och andas. Se det som skapade skratt och bus. De långa sena nätterna i djupa samtal som avslutades i en omslingrande kram. Öron som lyssnade. Ögon som såg. Fingrar som ömmade av allt sms:ande dygnet runt. Längtan..Känslan när du redan är lycklig med dig själv och på det möta en annan lycka. Det blir en explosion av känslor.

Nya lärdomar. Starkare och tacksam ser du nu framåt på vägen.

Tillit till livets öppningar & stängningar. 

Det var bara inte eran dans att dansa till just nu. En dans i otakt. Även om nya låtar spelades. Om och om igen. Men när du tryckt på stopp knappen till karusellens musik flera gånger så får den tillslut stanna på stopp. Musiken tog slut. Det blir tyst. Lamporna tänds och du vaknar upp i verklighetens sanning. Nu räcker det. Det blir ingen mer dans.

Så tacka livet för ALLA olika resors tid du får.. Med de olika medresenärer du möter.

Tacka dig för att du vågade ta steget ut, för att testa. Det i sig är en vinst. Att få känna. Du vågade ta chansen. Igen. Utan ett hjärta av porslin. 

Att släppa in någon igen trots att hjärtat är brustet sedan tidigare. Brustet med en rädsla blandat med hoppfullhet. . Likaså att du vågade ta det andra steget. Åt ett annat håll, till sinnesro även om hjärtats röst viskade annat. Det besitter massor av mod och styrka. Och det ger jag mig själv en stor bamse kram för just nu. Att jag vågade släpp in och att jag vågade gå..

Allt har sin tid, allt har en mening. Vem vet vad som händer i framtiden. Ingen.

Kärlek till er alla <3

Sagorna kommer fortsätter skrivas. Men från en ny bok.

Jag är ingen robot. Jag är ingen leksak. Jag är ingen docka utan ett levande hjärta.

Jag är en dansande älva som lever livet fullt ut. Jag har ett hjärta med känslor och värme. Ett hjärta som fått ta många strider. Ett hjärta som älskar att ge till de som jag håller kärt.

Ett hjärta som tillslut når sårbarhetens ömma punkter i att bli trampad på. 

Om och om igen. Som att mitt hjärta är av stål och tomhet. Men oavsett att tårar faller så kan du inte ta ifrån mig mitt liv. Med min sanning, lycka och livsglädje. Det äger JAG. Och jag fortsätter min livsdans med ett leende på läpparna. 

Inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

* Genom att lämna en kommentar samtycker du också till att vi lagrar och publicerar den data du anger. Den som är ansvarig för behandling av uppgifterna är Anna Viresha Malm. Du har rätt att få registrerade personuppgifter utlämnade när du ber om dem, eller på begäran ändra felaktiga eller ofullständiga uppgifter. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke och det gör du genom att kontakta mig för att bli borttagen ur databasen.