– 2018 – Detta året har varit ovetandes smärtsamt & ovetandes fantastiskt.

av Anna Viresha

Nu har vi gått in i vintermörkrets ide & årets slut. Tid för vila, tid för reflektion. Det är lika viktigt att avsluta det gamla som att påbörja & välkomna det nya. Nu säger jag Adjö 2018. Men mina ärr kommer alltid vara med mig. Men acceptansen är nu så djup att detta är jag. Med ärr och ett bröst och det säger jag JA till. Och glädjen att få vakna varje dag. Med kärlek och ljusers stav tar jag mig framåt med mina steg i livet för ett spännande äventyrsfullt 2019.2018. Detta året har varit ovetandes smärtsamt & ovetandes fantastiskt.

Jan: Indien – Jag åker till Janesh Vaiydas underbara ställe i 14 dagar. Blir ompysslad på högsta nivå. Njuter, skiner och stärker mitt varande på alla plan. Året kan inte börja bättre.

Feb: Sälen resa, andas frisk luft, naturen , solen, bara vara med min älskade familj.

Feb/Mars Öroninflammation dyker på mej med smärta som kan jämföras med gravid verkar i örat. Små nålar som ngn sticker in i örat för varje steg lr rörelse du gör.Kan knappt prata eller öppna munnen. Att sedan 4 dagar sedan bli akut inlagd för Mastiondit, Ge min kropp till läkarens kunskaper & händer. Att vaken känna hur de skär upp min trumhinna & dagligen dammsuger ut vätska för att hindra hjärnhinneinflammation. .Vad som än händer så går jag inte sönder. Att bli så liten , känna hur allt helt plötsligt är så oviktigt – just där och då var det en känsla om överlevnad. Att jag ska klara detta  Tog allt som gick & knaprade smärtstillande tabl efter schema plus starka intraviösa mediciner & andra tunga tabletter. I 5 veckor. 5 v för att infektionen skulle torka ut .. som en stor pöl i solen som sakta sakta tynade bort till torra sandkorn. Ringlandes på asfalten. Nån skur kom det till,sen blev det total torka. Ja jag är fri. Fri från smärtan med en trasig trumhinna & stor försiktighet för resten av året att få in ngn som helst vätska i örat.

Mars I samma veva hade jag fått tid för att kolla min kula som legat så fint på mitt vänstra bröst. En mammografi & en biopsi med fin nål ledde till ytterligare 3 biopsier. Denna smärta att få nålar i mig igen, från örat ner till mitt lilla känsliga bröst. Det sögs ut vätska och det grävdes runt.Det sved och jag var som en utlpyst ballong. Detta lidande och svidande tar aldrig slut känslan infann sej.En kula till upptäcktes .Då jag varje vecka fick nytt besked om att nya prover skulle tas istället för att få ett svar att allt var bra. Vi måste tömma dig på mer vätska och gå in med större nålar. Om & Om igen..Jag pendlade mellan bröst mottagning, öronmottagning & provmottagningen. Överallt var det nålar .

April: Jag blev friskförklarad med Mastiondit med en plan att få tillbaka styrka & bygga upp  min kropp efter alla tabletter som invaderat mina celler.Men 3 dagar senare fick jag veta att mina kulor var cancer. Östrogen beroende tumörer.  Kan fortfarande känna känslan av de där orden som kom till mig. Att jag skulle ha det. Jag är en av de med cancer. Ledsamhet ,oro,rädsla,ilska med en stor kärlek till mig själv var de känslor som var med mig de kommande veckorna.

Maj: Operation. Hela bröstet försvann på några timmar. En kär del av mig är borta. Kvar blev en liten ledsen bröstvårta utan känsel. En lång tid av smärta, och väntan på besked för beh. Armen var helt ur fas & saker blev helt plötsligt inte självklart längre att utföra. Med min inre styrka startade jag denna blogg och började sprida kraft till andra genom min resa med cancer. 

Juni: Besked av att det varit 5 tumörer. 1 körtel hade fått cancern & 22 körtlar har tagits ut ur min kropp. Jag ska strålas på Sahlgrenska i sept & inta Tamoxifen i 5 – 10 år. Utbildar mig till Raw Life Educator – En dröm blir sann & vi ska öppna en juicebar.

Juli: Nerja resa med min kära familj. Healar mig själv för att återhämtas så mkt det går. Går ut och dansar , nätterna långa -massor, njuter .Bor på Pigalle som mitt andra hem och skämmer bort mej.Tränar armen & planerar. Planerar Systramii. Pirrigt. mkt entusiasm . Wow det är verkligen sant att jag & Sis ska göra detta ihop för att sprida ren kost för bättre hälsa.

Aug: En dröm till blir sann, jag åker till Monaco & bor på Hotel De Paris. Suger in varje sekund av  mat,miljö och hela atmosfären. En anna värld av uppassning och total lyx. Detta var precis vad jag behövde. Evigt tacksam och lever på det än idag.Sept : Strålas i Gbg. Blir tröttare och tröttare för varje dag. Känner hur livet sakta tas ifrån mig. För varje Tamoxifen tablett som utsöndras i min lilla kropp försvinner mer och mer av min livskraft. Mitt stearin ljus brinner sakta sakta ner utan ngn veke kvar snart. Livet blir ett mörker och en ridå täcker det som knappt ens står på glänt . På glänt för ljuset och förväntningarna på livet bakom.Okt: Jag tar tillbaka mitt liv, kastar alla Tamoxifen i ilskans energi. Jag orkar inte att inte leva med det mera. Med min inre visdoms styrka tar jag beslutet från hjärtat. Säger JA till att leva här & nu. Våga gå min väg…Whishes do come true– En önskan slår in , Ett sago hus blir mitt, mitt drömhus . Tårar av glädje och tacksamhet har många stunder fallit ner från mina rosiga kinder. 

Nov: Vi slår upp portarna till Systramii. Sedan den dagen har vi haft fullsatta luncher och otroligt glada människor som kommit vår väg. Nya möten med spridning av vår mat full av kärlek.Vi knyter ihop salongen med en renovering för att få fram samma känsla . Detta kommer bli så bra!

Dec: Ja vad ska hända härnäst – Men mitt i allt mörker kom ljuset fram , mer och mer. Överflöd & det är så mkt roligtsom kommer till mig.. Min trumhinna är hel och jag SLIPPER operera mig ..vilken glädjebud. Så dec är en glädje månad med familjen & vännerna.. Full av tacksamhet vad detta året verkligen gett mig. En djupare närvaro i att leva här och nu.Jag lyser upp med mitt ljus som ett tomtebloss.Sprider min värme och kärlek med varje steg jag tar. Nu väntar Maldiverna  på Four Season Resort med Auyverda Behandlingar och konsultationer varje dag. Tack livet för allt

2019  <3 Ja

Inlägg du kanske gillar

3 kommentarer

foloren torium 14 januari, 2019 - 15:11

Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch because I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thank you for lunch!

Svara
Rodrick Galarza 4 mars, 2022 - 12:14

Thanks for sharing your thoughts about Gabriella Lowes.

Regards

Svara
oneotv racing tv 17 augusti, 2023 - 02:52

Some really excellent info, I look forward to the continuation.

Svara

Lämna en kommentar

* Genom att lämna en kommentar samtycker du också till att vi lagrar och publicerar den data du anger. Den som är ansvarig för behandling av uppgifterna är Anna Viresha Malm. Du har rätt att få registrerade personuppgifter utlämnade när du ber om dem, eller på begäran ändra felaktiga eller ofullständiga uppgifter. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke och det gör du genom att kontakta mig för att bli borttagen ur databasen.