Natural Hairdresser – Pure Mei

av Anna Viresha

För ca 15 år sedan gjorde jag ett medvetet val. Ett val till att börja köpa mer ekologiskt. Mat, hygienartiklar mm 

Jag läste mig fram om kunskap i de böcker som då fanns som tex Äkta vara. Ju mer jag läste ju mer kände jag i hela kroppen en vibration. En vibrerade känsla  av att det är detta hållet jag ska gå. Kroppen ville ha renare mat. Genom att jag började inhandla allt eko som då fanns så började också hela min kropp må bättre och min hy strålade mer, dag för dag. Jag kände mig lättare och öppnare i själ & sinne . Wow känslan blev verkligen en evig kick.

 

Så, i samaband med detta började jag även arbeta med Davines hårprodukter i min frisörsalong.  Ett italienskt märke som använder helt naturliga ingridienser. De har egna odlingar för forskning samt köper in många råvaror genom slow food ( lokala lantmän)  tex tomat, mandel & andra grödor.. Hela tråden är ett biologiskt tänk för miljön. Allt görs med grön el med de bästa råvarorna. Företaget är Bicorp Certifierat vilket betyder att man gör sitt yttersta i alla led för människan och moder jord.  Och detta är precis vad jag vill förmedla och stå för så blev såklart helt kär i Davines vid första ögonblicket.

 

Några år senare gjorde jag om hela salongen till en meditativ eko salong i design så man kunde känna känslan av trä, björktapet,natur och lugn. För att också visa vad vi står för & vill sprida.Med mjuk mantra musik så kunden kan landa från all stress och påverkan utifrån. Idag renoverar vi den till en mer designad stil för att visa att även en eko salong kan vara i en mer nytänkande känsla.Vi ändrade även Studio till Pure för renhet.Mei betyder vacker på kinesiska och detta klingade så vackert tillsammans. Låt Mei Ta Hand Om Dig

 Vi erbjuder även Oway som är Italiensk, helt biodynamiskt. De  skördar sina egna odlingar då månljuset står i rätt riktning. Och detta märke föll jag för vid vår första träff  & känns fint att ha flera kärlekar i salongen. Vi har även Björk,närproducerat, veganskt & svenskt

.

Idag är det så mycket kemikalier i våra produkter . Frisörer och deras kunder utsätts dagligen för hälso- och miljöfarliga ämnen i produkter som hårfärger, hårspray, permanentvätskor och schampo. Ett flertal studier visar att särskilt frisörer, som dagligen handskas med kemiska ämnen, drabbas av allergier, luftvägsbesvär och t o m fertilitetsproblem. Allt vi andas och tar på vår hud och i vårt hår kommer in i våra kroppar.Ca 80 % av dessa ingredienser kommer in i blodbanan och är något som din lever skall ta hand om. Resterande 20 % ligger kvar på huden och kan orsaka andra hälso- problem, som utslag, eksem, psoriasis och på sikt även hudcancer.

 

Mina hårfärger är ammoniakfria och så naturliga som det går.Oways färger är baserade på biodynamisk hibiskus, organisk perilla,  fairtrade etisk dadel och illipesmör. Perilla örten skyddar och lugnar hårbotten samt fördröjer åldrande och skyddar mot fria radikaler. Deras blekning vårdar håret och innehåller även biodynamisk lavendelolja. Davines blekning skyddar håret mot inre skador samtidigt som det kan ljusa upp och tillföra c-vitamin. Även deras färger är rena & de har även en underbar örttoning som ger en otrolig glans & vård.

Detta känns mycket roligare att lägga i mina kunders hår. Även för oss som frisörer är detta en lugnare känsla att jobba med. Vi andas in kemikalierna & får även de på våra sköra små händer då vi arbetar i kundens nyfångade hår samt med styling produkter i. Det som är så skönt är att slippa de stickande dofterna och den svidande känslan på händerna som också var där då och då. Hårsprayerna som spred sina gifter i hela salongen.

Så för mig är det självklart att jag vill vara snäll mot mitt inre med en ren miljö och bidra för vår planets framtid och likaså värna om mina kunders inre.

Slopa miljöskadliga och hälsofarliga kemikalier i dina färger och förbättra din hälsa, det du spolar ut i handfatet och det du sätter i dina kunders hår

Genom att vi väljer eko och inte köper det som inte är eko så röstar vi. Vi röstar för en renare planet och en hälsosammare kropp. Det är en investering för din egna framtid. 

Anna Viresha Malm Ägare av Pure Mei & Systramii, en naturlig raw food bar i Borås

Jag är : Naturlig frisör – Raw Life Educator -Snart  Näringterapeut – Bloggare – Medium – Healing med vägledning –

 

4 kommentarer

Maria Gillberg 2 januari, 2019 - 23:04

Spännande!

Jsg har sedan mer än ett år tillbaka valt att endast använda fullt naturliga hygienartiklar. Tvättar håret med ägg eller endast vatten.
Och inte velat gå till frisören sedan dess då det inneburit att jag behövt få produkter i håret som Jan förstöra den balansen som hag nu tillslut uppnått i hår och hårbotten.

Hur funkar era produkter ihop med nopoo metoder.
Jag skulle gärna vilja ljusa upp mitt nu vinterblonda hår.

Mvh
//Maria Gillberg

Svara
Viresha 7 januari, 2019 - 08:33

Hej det ska inte vara några problem <3 välkommen in så berättar vi mera =) Njut dagen kram

Svara
folorentorium 14 januari, 2019 - 14:39

Wow, marvelous blog format! How lengthy have you been blogging for? you make running a blog glance easy. The total glance of your website is excellent, let alone the content!

Svara
Viresha 15 januari, 2019 - 13:40

Since may 2018 – thank you =)

Svara

Lämna en kommentar

* Genom att lämna en kommentar samtycker du också till att vi lagrar och publicerar den data du anger. Den som är ansvarig för behandling av uppgifterna är Anna Viresha Malm. Du har rätt att få registrerade personuppgifter utlämnade när du ber om dem, eller på begäran ändra felaktiga eller ofullständiga uppgifter. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke och det gör du genom att kontakta mig för att bli borttagen ur databasen.