To forgive from your heart

av Anna Viresha
Feel it in your heart

Att förlåta är att vara god mot sig själv. Att inte förlåta är som att hälla gift i sig själv. Skapa en energi som är mörk inom oss. Som den andra oförlåtna inte känner av. Det är alltså något du skapar i dig själv mot ngn annan som bara du själv skadas av.

Tänk vad skönt att förlåta och känna stenen falla och få din inre fågel att flyga igen. Men att förlåta betyder inte alltid att du måste vara med den som gjort dig illa. Du kan förlåta sen gå din väg och fortsätta leva livet friare i dig själv. När du förlåter ändrar du inte det förflutna, du förändrar framtiden.

Du kan även skriva ett brev till personen. Ett brev som du inte skickar. Ett brev med de känslor som gör ont Detta kan du sedan eldar upp i en liten ceremoni. Du har då befriat dig från den nål som suttit inom dig och är en lättare du <3 Vackert, sårbart och ljusare.

You must love in such a way that the person you love feels free

Det kom ett mail

Idag fick jag ett fint tankesätt i hur vi kan förlåta om vi inte valt att förlåta och sedan gå. Men alla som vill förlåta och stå kvar där dom är ? Det fick jag en fin vägledning till idag. Det kom på mail av Path Retreats där jag gjorde min resa Path Of Love.

Jag har läst den flera gånger och låtit den sjunka in, steg för steg. Nu får du också läsa och ta del av en av nycklarna till inre frihet. Kram på er

Herregud & Co - Att inte förlåta är som att dricka... | Facebook

How to forgive everything – A message from Thich Nhat Hans

Alla är vi okunniga ibland. Vid dessa tider lider vi eller många och får andra människor att lida. Och det kan inkludera den person vi älskar.

Men när vi är okunniga och lider och med det får en annan person att lida, vill vi bli förlåtna.

Men det räcker inte. Vi måste lära oss av vår oförmåga. För att göra det kan vi be den andra personen inte bara om hans eller hennes förlåtelse utan också om hans stöd.

Förlåta | Christer.L.Hansson

Vi kan fråga honom eller henne så här:

”Kära du, ibland är jag okunnig. Så när jag säger eller gör något okunnigt, lider jag och jag får dig att lida också. Det är väldigt snällt av dig att förlåta mig, men jag skulle vilja be dig en tjänst. När jag ska säga eller göra något okunnigt, varna mig. Påminn mig, så att jag kan försöka avstå från att göra det. För annars kan det bli en vana.

Och efter att jag har begått den okunniga handlingen kommer du inte bara att förlåta mig, utan du kan hjälpa mig genom att påminna mig om att detta är en oförmåga jag har – så att jag nästa gång inte kommer att upprepa samma handling. ”

Träna bort din okunnighet

Så vi behöver träna. Och vi behöver den andra personen för att hjälpa oss att träna.

Den andra delen av svaret för att förlåta är att du måste se den andra personens lidande och okunnighet. Den andra personen kanske inte vill skada oss, för att få oss att lida, det är bara det att hon eller han har mycket okunnighet. De kan inte kontrollera det som får oss att lida. Om de skadar oss kan vi inse att detta berodde på deras oförmåga, och vi kommer inte att bli arga och kan lätt förlåta dem.

Och när vi ser lidandet hos den personen – som ligger till grund för alla handlingar och ord som orsakar lidande – Då kan vi förstå. När vi vet att den personen inte kan hantera eller ta hand om sitt lidande i honom eller henne själv, inser vi att de har blivit offer för lidandet och att vi bara är offer nummer två eller tre. De skadar alltså sig själva först.

Återigen. När vi kan se lidandet i honom eller henne och se att den personen är offer för sitt eget lidande, är det lätt att förlåta.

Känna igen lidandet. Och genom att ha lusten att hjälpa den personen att lida mindre, kommer du att kunna förlåta mycket enkelare.

Utan den här förståelsen är förlåtelse svårare. Även om du vill förlåta så kan du inte. Om han eller hon har fått dig att lida många gånger, även efter att du har varnat honom eller henne, är det svårt att förlåta.

Men om du kan förstå lidandet, det djupa lidandet i honom eller henne och se att de har varit offer ett för sitt eget lidande, blir situationen annorlunda: du kan lättare förlåta.

Om förlåtelse, ursäkt och försoning. - Jakten på Det Goda Livet
Gå vidare i dig själv, friare och helare.

Inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

* Genom att lämna en kommentar samtycker du också till att vi lagrar och publicerar den data du anger. Den som är ansvarig för behandling av uppgifterna är Anna Viresha Malm. Du har rätt att få registrerade personuppgifter utlämnade när du ber om dem, eller på begäran ändra felaktiga eller ofullständiga uppgifter. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke och det gör du genom att kontakta mig för att bli borttagen ur databasen.