Bröstcancer resan – Tur utan retur

av Anna Viresha

7/4 2018  dagen en överraskande biljett föll i mina händer. Den tog mig på en plötslig okontrollerad resa utan returbiljett. Bröstcancer resan. Jag hade inget val. Resan hade redan startat utan att be om lov. Utan att veta vart den skulle ta mig tog jag biljetten till mitt hjärta. Säkerhetsbältet slets av och på. 

En oväntad bröstcancer

Där satt vi. Jag och min nya medresenär. På en remitterad mammografiundersökning. Jag likom andra väntande kvinnor var väl här för ett rutinbesök. Min för en extra kontroll med ultraljud och biopsi. Jag inbillade mig att den lilla nya besökaren på min kropp var min vän. Tänk så fel jag hade.

Fyra veckor senare skulle vår påbörjade och omedvetna tid ihop splittras.

En vanlig rutinkontroll, eller inte

När jag idag sitter här förstår jag att även någon av dom andra väntande kvinnorna kanske sitter för återbesök av en bortplockad ovälkommen vän.  

Undrar om dom andra kvinnorna förstår vilken lycka de bär med två bröst. Två guppande levande gosigt mjuka bröst. Värdefullt.

Bröstcancer Cancercollagen tro besegrade styrka - Musmatta

Undrar om hon vet att ett besked som skapar rädslor och tårar kan ge mer än det tar för oss som överlever. När vi väl kliver av på slutstationen. Så var det för mig. 

Det var en kraftfull och omtumlande väg till en terminal – En terminal med en starkare och livfullare plattform. Bärandes på evigthetens oändliga tacksamhet vill jag inte få något av denna resa ogjort.

Tänk att just jag fick kliva av på just denna slutstation. Som en ny färgstark kvinna står jag idag full av mod och styrka på denna nya mark. En kvinna som idag fått möta många av mina färger och jag är dem alla. Med ett bröst och två bröstvårtor.

Det var fler färgstarka kvinnor på denna plats. Som tagit sig hit på sin alldeles egna omtumlande ovetande väg. Mötet tillsammans skapar kraft och kärlek. Tillsammans är vi hållna. Hur häftigt är inte det?

Inlägg du kanske gillar

2 kommentarer

Mr S 14 april, 2022 - 19:48

Märkligt, en sån jäkla bil. Min spontana reaktion. Föraren igenkänd utan respektive. Ett namn, en Flashback.
En blick, en nickning.
Så intressant och vältaligt. All respekt till dig. ❤️

Svara
Anna Viresha 19 april, 2022 - 08:01

Hej hej, tack för de fina orden <3

Svara

Lämna en kommentar

* Genom att lämna en kommentar samtycker du också till att vi lagrar och publicerar den data du anger. Den som är ansvarig för behandling av uppgifterna är Anna Viresha Malm. Du har rätt att få registrerade personuppgifter utlämnade när du ber om dem, eller på begäran ändra felaktiga eller ofullständiga uppgifter. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke och det gör du genom att kontakta mig för att bli borttagen ur databasen.