Enbröstad och tacksam

av Anna Viresha
När glädjen sprider sig från hjärtat ut i hela kroppen

Såhär i oktober månad kanske jag skulle lagt ut en mer synlig bild på mig som enbröstad kvinna. Eller på min lyckosamma ledsna ensamma bröstvårta som sitter där. Den hänger lite snett och undrar vart det mjuka kulliga berget som värmde så skönt underifrån tog vägen? 

Det är snart fem år sedan du försvann från min kropp. Numera är det utbytt mot ett ömt och ärrigt, småbuckligt område. Ja det är ingen ordning alls på denna sida. Men det är unikt vackert på sitt sätt och friskt. Det bär på en sårbar och tacksam historia.

Vart tog min känsel vägen? Min väg till upphetsning vid beröring av en annans hand ? Kraften försvann den med – armen är svag och kämpar på med sina 3 kg hantlar och några få armhävningar på knä. Räknade på en hand . Fortsätter kämpa och ger inte upp. Jag är där jag är på min resa.

Jag är en enbröstad stolt kvinna

Jag väljer vägen att se vad jag har mer än var jag inte har. Mitt andra bröst lever och väcker lust. Det skumpar på och dansar för dom båda. Som det alltid har gjort. Det lever upp den sida som inte finns mera.

Så nej, det blir inga ”nakna” bilder på min ledsna bröstvårta. Inte ens en halv eller en skymt av den. Det blir bannat för att man visar för mycket som kvinna på sociala medier. Så det blir en bild tagen från tiden precis efter. Precis efter du försvann. Glädjen i ögonen kom tillbaka då jag hittade nycklarna till tacksamhet. Då jag landade i vad jag kämpat, överlevt och vann mot. Jag fick leva och jag fick behålla mitt hår. Jag lever i nuets magiska stund.

Detta är jag – kvinnligare i känslan med ett bröst, ärr, borttappad känsel och en lycklig med lite sorgsen bröstvårta. Och tillsammans med mitt enda värdefulla bröst dansar vi vidare i livet.  ❤️ Kärlek till alla bröstsystrar . tillsammans är vi starka.

Inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

* Genom att lämna en kommentar samtycker du också till att vi lagrar och publicerar den data du anger. Den som är ansvarig för behandling av uppgifterna är Anna Viresha Malm. Du har rätt att få registrerade personuppgifter utlämnade när du ber om dem, eller på begäran ändra felaktiga eller ofullständiga uppgifter. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke och det gör du genom att kontakta mig för att bli borttagen ur databasen.