Dj Magic

av Anna Viresha

Vi vet aldrig vart denna resa slutar. Kanske som en skön hemma dj, ute på klubbar eller Ibiza. Kanske blir det mitt primära passionerade yrke. Livet är spännande då vi väl tar steget mot något nytt. Vågar släppa in och fram det konstnärliga inom oss på olika sätt. Wihiii nu kör vi <3

En av mina störta passioner i livet är dans och musik. Jag var tjejen som alltid gick fram till alla dj:s och frågade vad låtar hette. Fick mixade cd skivor av dj:s som jag lärde känna. Gick hem och njöt till musikens alla toner. När Spotify kom började jag göra egna listor. En ny kompis shazam kom till världen och vipps kunde jag få tag i låtarna på dansgolvets eufori genom bara ett klick.

Lycka

Så en dag fick jag till mig att jag ska lära mig vara min egna dj. Och ja, varför inte. Livet är kort så vi ska passa på att uppfylla drömmar medans vi kan. Det är ALDRIG försent.

Glädjen och berusningen som skapas inom mig är enorm. Men det är inte bara att ställa sig och mixa in en låt på ett snyggt sätt vid rätt tidpunkt. Nej. Vi jobbar med alla låtar. En och en. I ett program som heter rekordbox. Och det är många många steg. Många många timmar. 

1 Köp och ladda ner musik.

2 Spara och sortera i mappar på ditt skrivbord. 

3. In i Dj mappen. 

4. Härifrån drar jag låtarna från varje mapp till Rekordbox.

5. Nu ska de in i rätt kategori för att underlätta vid spelning. 

6. Sedan ska alla låtar arbetas med. En och en. Det ska sättas cue points, hot ques eller loopar. Dom kan sedan färgsättas för att paras ihop för lättare hopp vid mixning. 

Sen är låten redo att spelas. Tränas in och spela ut i högtalarna till människornas eufori. 

Dansgolvet ska lyssnas av och kännas av vilken energi varje låt skapas. Behöver vi byta spår eller ska vi köra på i samma mapp. Vi sparar essen till senare och dansar vidare. 

Dj är för mig magi kort och gott.

Med min bästa lärare Samir på Star Dj är jag i trygga händer för att gå den noggranna, kunskapsrika och breda utbildningen. Det känns häftigt att få ta del av hans visdom kring musik och det skapas mycket skratt och glädje. 

Inlägg du kanske gillar

Lämna en kommentar

* Genom att lämna en kommentar samtycker du också till att vi lagrar och publicerar den data du anger. Den som är ansvarig för behandling av uppgifterna är Anna Viresha Malm. Du har rätt att få registrerade personuppgifter utlämnade när du ber om dem, eller på begäran ändra felaktiga eller ofullständiga uppgifter. Du kan alltid dra tillbaka ditt samtycke och det gör du genom att kontakta mig för att bli borttagen ur databasen.